Νόμος NDAA : Μια Σημαντική Πρόκληση για τις Επιχειρήσεις Τεχνολογίας
Προσαρμογή και Συμμόρφωση στον Νόμο NDAA
Γράφει ο Λουκάς Αρώνης
Γενικός Διευθυντής Electroystems
Στο πλαίσιο των παγκόσμιων επιχειρηματικών λειτουργιών, η νομοθεσία και οι ρυθμίσεις μπορούν να αποτελέσουν τόσο ευκαιρίες όσο και προκλήσεις. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Νόμος για τον Εθνικό Προϋπολογισμό Άμυνας (NDAA) των Ηνωμένων Πολιτειών, που έχει άμεσες επιπτώσεις στις επιχειρήσεις τεχνολογίας που παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες στον κρατικό τομέα.
Ο Νόμος NDAA, ειδικά η Έκδοση του 2019, περιλαμβάνει μια διάταξη γνωστή ως Τμήμα 889, το οποίο απαγορεύει στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός και υπηρεσίες από εταιρείες που αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Αυτή η διάταξη αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες για τις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Huawei και η ZTE, που υποτίθεται ότι παρέχουν μια “πίσω πόρτα” για την κινεζική κυβέρνηση στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα των ΗΠΑ.
Σε μια ευρύτερη κλίμακα, η συμμόρφωση με τον NDAA είναι πιθανόν να απαιτεί από τις επιχειρήσεις τεχνολογίας να αναθεωρήσουν τις προμήθειές τους, τις εταιρικές σχέσεις και τις στρατηγικές ασφαλείας τους. Αυτό μπορεί να σημαίνει την εξέταση των προμηθευτών συστημάτων και εξαρτημάτων, την εξασφάλιση ότι ο εξοπλισμός δεν περιέχει εξαρτήματα από απαγορευμένες εταιρείες, και την ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών για την συμμόρφωση στις μελλοντικές συμβάσεις.
Επιπλέον, η συμμόρφωση με τον NDAA θα μπορούσε να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να επενδύσουν περισσότερο στην ασφάλεια των πληροφοριών και την κυβερνοασφάλεια, δεδομένου ότι οι κίνδυνοι και οι απειλές για την εθνική ασφάλεια είναι μείζονες παράγοντες πίσω από αυτήν την νομοθεσία. Αυτό μπορεί να σημαίνει επένδυση σε νέες τεχνολογίες, ανάπτυξη πιο αυστηρών πρωτοκόλλων ασφαλείας, και αύξηση της εκπαίδευσης των εργαζομένων σε θέματα κυβερνοασφάλειας.
Παρά τις προκλήσεις, η συμμόρφωση με τον Νόμο NDAA μπορεί επίσης να παρέχει ευκαιρίες. Επιχειρήσεις που μπορούν να προσαρμοστούν και να αποδείξουν τη συμμόρφωσή τους με αυτές τις νέες απαιτήσεις μπορεί να έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε συμβάσεις με την κυβέρνηση, καθώς και στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών. Πρόκειται για μια διαδικασία που μπορεί να είναι δύσκολη και χρονοβόρα, αλλά η οποία μπορεί επίσης να αποφέρει σημαντικά οφέλη σε μια εποχή αυξανόμενης επίγνωσης για την ασφάλεια των πληροφοριών.
Στην ELS έχουμε επενδύσει σε σταθερές συνεργασίες με προμηθευτές, οι οποίοι έχουν συμμορφωθεί με τον NDAA (NDAA Compliance) και μπορούμε να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε έργο το οποίο απαιτεί την εν λόγω συμμόρφωση.