6ο Συνέδριο Security Project 2018 – Στροφή στην Ποιότητα!
Το 6ο Συνέδριο Security Project που διοργανώθηκε στις 16 & 17 Μαρτίου, στο Wyndham Grand Hotel στην Αθήνα, αποτέλεσε για ακόμα μια φορά το κορυφαίο συνεδριακό event για τον τομέα του security στην Ελλάδα, προβάλλοντας την αξία της ποιότητας ως βασική και επιτακτική ανάγκη στις μέρες μας, προκειμένου να αναβαθμιστεί ο κλάδος και οι υπηρεσίες ασφάλειας.
Του Βλάση Αμανατίδη
Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάτι μοναδικό για την 6η διοργάνωση του Συνεδρίου Security Project, αυτό θα ήταν η απόλυτη ταύτιση με το κεντρικό μήνυμα της φετινής εκδήλωσης, που είχε ως βασικό πυρήνα το σλόγκαν “Quality First”.
Κοινός τόπος των ομιλητών στο συνέδριο, ήταν η διαπίστωση ότι οι προκλήσεις και οι ανάγκες ασφάλειας για τις δημόσιες υποδομές, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, αλλά και ευρύτερα για όλους τους πολίτες και την κοινωνία, αυξάνονται συνεχώς και γίνονται ολοένα και περισσότερο πιο σύνθετες. Η απάντηση λοιπόν του κλάδου του ιδιωτικού τομέα παροχής υπηρεσιών ασφάλειας αλλά και του δημόσιου τομέα, σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση και μέσα σε ένα τόσο ευμετάβλητο περιβάλλον, πρέπει να είναι μια και μοναδική: Στροφή στην Ποιότητα!
Το 6ο Συνέδριο Security Project, ως σημείο αναφοράς στον χώρο όπως έχει καθιερωθεί, συνέβαλε προς σε αυτήν την κατεύθυνση και ανέδειξε την ποιότητα ως το βασικότερο συστατικό κάθε έκφανσης της ασφάλειας, καθώς επίσης και πρωτεύον κριτήριο για την επιλογή των υπηρεσιών, του προσωπικού, της εκπαίδευσης, των διαδικασιών και των τεχνολογικών λύσεων.
Η έννοια της ποιότητας, είναι άλλωστε εδώ και χρόνια βαθιά ριζωμένη στο DNA του Συνεδρίου Security Project και του Περιοδικού Security Manager. Παραμένοντας λοιπόν, σταθερά προσηλωμένα σε αξίες – με πρώτη την ποιότητα – το συγκεκριμένο event, αλλά και το περιοδικό Security Manager, έχουν κερδίσει την αναγνώριση, την εμπιστοσύνη και το σεβασμό των επαγγελματιών και ειδικών του συγκεκριμένου κλάδου, αλλά και ευρύτερα της αγοράς του τομέα της ασφάλειας.
Αυτό αποδείχτηκε και στο φετινό συνέδριο, κατά το οποίο συνολικά 45 σημαντικοί ομιλητές, ανέδειξαν πολλές κρίσιμες πτυχές των θεμάτων που σχετίζονται με τη διευρυμένη έννοια της ασφάλειας, μεταξύ των οποίων: οι σύγχρονες προκλήσεις, οι απειλές και οι τρόποι αντιμετώπισης με επιστημονική, ερευνητική και επιχειρησιακή προσέγγιση, οι διαδικασίες και οι πολιτικές μέσω των οποίων μπορεί να επιτευχθεί η αναβάθμιση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας στη παροχή υπηρεσιών και τεχνολογικών έργων, αλλά και οι βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης της ασφάλειας σε υποδομές κρίσιμων και υψηλών απαιτήσεων.
Επίσης, στη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου – που ήταν αφιερωμένη στην τεχνολογία – παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις και οι σύγχρονες λύσεις σε τομείς, όπως η πυρασφάλεια και ο έλεγχος πρόσβασης, τα συστήματα συναγερμού, οι υπηρεσίες των κεντρικών σταθμών και φυσικά οι νέες τάσεις στο τομέα της βίντεο-επιτήρησης.
Βασικό συστατικό του περιεχομένου του φετινού συνεδρίου, ήταν ο εμπλουτισμός και η διεύρυνση της θεματολογίας με σημαντικές προσθήκες όπως ο τομέας του Safety, του cyber security, της διασύνδεσης των τεχνολογιών φυσικής και ψηφιακής ασφάλειας και φυσικά η επίδραση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων – GDPR.
Ειδικότερα η σύγκλιση security και safety καθώς και της φυσικής και ψηφιακής ασφάλειας, αποτελεί σήμερα την κεντρική κατεύθυνση διαχείρισης των θεμάτων ασφάλειας μέσα από μια ολιστική προσέγγιση που αποτελεί επιτακτική ανάγκη να υιοθετηθεί από κάθε επιχείρηση και οργανισμό. Το φετινό συνέδριο υπηρέτησε αυτό το σκοπό, συνθέτοντας όλα τα παραπάνω “κομμάτια” και δημιουργώντας το πάζλ της προληπτικής ασφάλειας.
Στο φετινό κάλεσμα του Security Project ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν ως εισηγητές και συμμετέχοντες στα πάνελ συζήτησης, εκπρόσωποι της ηγεσίας αλλά και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, Συνεργάτες του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας – που για ακόμα μια χρονιά υποστήριξε τη διοργάνωση – Μέλη του Δ.Σ του Κέντρου Μελέτης Εγκλήματος – εγκαινιάζοντας μια πολύ ελπιδοφόρα συνεργασία – θεσμικοί εκπρόσωποι φορέων του κλάδου, επιστήμονες και ειδικοί, στελέχη εταιριών παροχής υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων καθώς και Διευθυντές Ασφάλειας σημαντικών οργανισμών που ανέδειξαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.
Για ακόμα μια χρονιά, καθοριστική για την επιτυχία του συνεδρίου, ήταν η συμβολή των 25 χορηγών – εταιριών που είχαν την ευκαιρία στον εκθεσιακό χώρο του συνεδρίου να έρθουν σε επαφή με τους επισκέπτες, παρουσιάζοντας τις δραστηριότητες τους, τις υπηρεσίες και τις λύσεις που προσφέρουν.
Το 6ο Security Project επισκέφτηκαν συνολικά και τις 2 ημέρες πάνω από 600 επαγγελματίες και γενικότερα άνθρωποι του χώρου, μεταξύ των οποίων: Διευθυντές και Στελέχη in-house Τμημάτων Ασφάλειας Ιδιωτικών Επιχειρήσεων και Δημοσιών Οργανισμών, Στελέχη Ιδιωτικών Εταιριών Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.), Επιχειρησιακό Προσωπικό Ασφάλειας, Επαγγελματίες Εμπορίας και Εγκατάστασης Συστημάτων Ασφαλείας, Στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας, Επιστήμονες, Ερευνητές, Ακαδημαϊκοί και Δημοσιογράφοι.
Όπως σε κάθε διοργάνωση του Security Project, έτσι και φέτος, διεξήχθησαν αντίστοιχα οι δυο θεματικές ημερίδες και συγκεκριμένα την 1η ημέρα – Παρασκευή 16 Μαρτίου – πραγματοποιήθηκε το Security Manager Forum, ενώ την 2η ημέρα – Σάββατο 17 Μαρτίου – διοργανώθηκε η ημερίδα Security Technology Day.
Στις σελίδες του Security Manager θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε τα βασικά στοιχεία για τους ομιλητές του συνεδρίου, να δείτε φωτογραφικό υλικό και αλλά στοιχεία που ξεχώρισαν από το 6ο Security Project. 6o Synedrio Security Project
Δείτε εδώ το πλήρες ρεπορτάζ :
https://www.yumpu.com/xx/document/view/60200965/security-manager-74/20